КОРОНА ВИРУС (COVID-19)

Ширењето на новиот коронавирус низ светот предизвика голем број на гласини и измами на интернет, лажни лекови и предизвика паника во оваа несигурна ситуација. FN работи да ја информира јавноста за најновите информации во согласност со развојот на настаните.

FN и DEBUNK EU имаат формирано стратешко партнерство со цел да се зголеми ефикасноста на набљудувањето на дезинформативните наративи во Северна Македонија и Балканот.

SEE CHECK e регионална мрежа на граѓански организации кои работат на минимизирање на влијанието на регионалните и глобалните дезинформации, преку размена на искуства и информации. 

Ова е архива на старата F2N2. Новата верзија е достапна на: f2n2.mk

Copy link
Powered by Social Snap