КРЕДИБИЛНИ МЕДИУМИ ЗЛОУПОТРЕБЕНИ ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИИ

Tags:
By март 31, 2020 Corona, debunk.eu, Retrieved

Во Литванија, моменталната ситуација со коронавирусот се злоупотребува за ширење на дезинформации и тоа преку злоупотреба на кредибилни медиуми и новинари.

Еден таков пример е даден на следниот линк: https://en.delfi.lt/.

Ова е архива на старата F2N2. Новата верзија е достапна на: f2n2.mk

Share via
Copy link
Powered by Social Snap