ИНФОРМАЦИСКО НАРУШУВАЊЕ И РУСКИ ДЕЗИНФОРМАЦИИ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПРИ ИЗВЕСТУВАЊЕТО ЗА ИНЦИДЕНТОТ ВО ЦРНОТО МОРЕ ПОВРЗАН СО БРИТАНСКИОТ ВОЕН БРОД ДЕФЕНДЕР

Tags: DistortionGreat BritainHMS DefenderNorth MacedoniaRussia
By септември 24, 2021 јуни 6th, 2022 FN ANALYSIS

Анализа на информациското нарушување и руски дезинформации во Северна Македонија при известувањето за инцидентот во Црното Море поврзан со британскиот воен брод Дефендер.

Целата анализа можете да ја погледнете на следниов линк.

Ова е архива на старата F2N2. Новата верзија е достапна на: f2n2.mk

Share via
Copy link
Powered by Social Snap