РУСКИТЕ НАРАТИВИ ЗА ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА ВО УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЈА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Граѓанската асоцијација МОСТ го објави истражувањето „Руските наративи за Втората светска војна во учебниците по историја во Северна Македонија“. Истражувањето ги анализира различните наративи за Втората светска војна кои ги промовира Русија, како и нивното присуство во учебниците по историја во Северна Македонија.

Истражувањето можете да го погледнете на следниов линк.

Ова е архива на старата F2N2. Новата верзија е достапна на: f2n2.mk

Share via
Copy link
Powered by Social Snap