ВИРАЛНИ ДЕЗИНФОРМАЦИИ НА МИЛА АЛЕЧКОВИЌ ЗА КОРОНАВИРУСОТ

Tags: Coronavirus
By ноември 3, 2020 Corona, Retrieved, SEECheck

На социјалните медиуми во регионот се појавуваат видеа во кои гостува Мила Алечковичќ, психолог од Србија, која што шири неточни тврдења за коронавирусот. Овие видеа се достапни и на социјалните медиуми во Северна Македонија.

Нашиот партнер од Хрватска ги имаа разобличено тврдењата поврзани со коронавирусот. Повеќе на следниот линк: https://faktograf.hr.

Ова е архива на старата F2N2. Новата верзија е достапна на: f2n2.mk

Share via
Copy link
Powered by Social Snap