ИЗДАНИЕ НА МЕСЕЧНИОТ ИНФОРМАТОР BALKANS WATCH BRIEFING ЗА МЕСЕЦ МАЈ

Tags:
By јуни 19, 2020 European Values

Нашите партнери, Европски вредности, го објавија најновото издание на месечниот информатор Balkans Watch Briefing.

Во него, може да ги прочитате следните статии:

 

F2N2 – Злоупотреба на Денот на победата над фашизмот од реакционерни инфлуенсери во Северна Македонија

 

Различните датуми на одбележување на Денот на победата над фашизмот беа злоупотребени за да се промовира анти-западно расположение во Северна Македонија.

 

 

Зашто не – Руска „хуманитарна помош“ за Босна и Херцеговина

 

Малигни странски актери ја искористија можноста за да ги промовираат своите антидемократски агенди, преку интензивирање на пропагандистичките дезинформации за руската помош за Босна и Херцеговина.

 

 

ЦДТ – Повторно се присутни руските приказни за американски био-лаборатории

 

Неодамна, руски и про-руски актери во Југоисточна Европа го оживеаја долгогодишниот дезинформативен наратив според кој наводно постојат американски био-лаборатории на просторите на бившиот Советски Сојуз. За овој наратив пишуваше и F2N2.

 

На овој линк може да се претплатите на месечниот информатор.

Ова е архива на старата F2N2. Новата верзија е достапна на: f2n2.mk

Share via
Copy link
Powered by Social Snap