PROFILET E RREME ME LOJËRA SHPËRBLYESE MUND TË PËRDOREN PËR PROPAGANDË POLITIKE DHE PËRHAPJEN E LAJMEVE TË RREME

Tags:
By Qershor 21, 2020 Korrik 7th, 2020 Activities & Media

Mijëra qytetarë kanë rënë pre e lojërave të rreme që kanë aguar në rrjetet sociale ditëve të fundit. Ekspertët e mediave në internet thonë se qëllimi i këtyre faqeve të rreme është që të mbledhin sa më shumë pëlqime dhe në një moment të caktuar t’i përdorin ato për propagandë politike.

 

“Në fillim këto faqe kanë shpërndarë humor, satirë, argëtim ose tema që janë interesante për shumë qytetarë dhe nuk janë politike. Por, në një moment të caktuar kyç, si për shembull gjatë disa fushatave dezinformuese, faqe të tilla në Facebook ndryshojnë fokusin dhe fillojnë të shpërndajnë lajme të rreme dhe propagandë të caktuar politike. Pse lojëra të rreme shpërblyese? Kryesisht temat me të cilat manipulohet me qytetarët në këtë mënyrë janë emotive, kështu që në këtë drejtim, për fat të keq, abuzohet me gjendjen ekonomike të qytetarëve, ndërsa natyrisht, këtu është edhe momenti psikologjik për të fituar diçka falas”, thotë Rosana Aleksoska nga F2N2.

 

Ju mund ta shihni lidhjen për artikullin origjinal të botuar nga Sitel TV këtu.

Ова е архива на старата F2N2. Новата верзија е достапна на: f2n2.mk

Share via
Copy link
Powered by Social Snap