CORONA

Fillimi i koronavirusit të ri në botë ka shkaktuar shumë thashetheme dhe mashtrime në internet, duke premtuar ilaçe të rreme dhe duke shkaktuar panik dhe pasiguri. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), shenjat më të zakonshme të infeksionit janë simptomat e frymëmarrjes, ethe, kollë, gulçim dhe vështirësi në frymëmarrje. Në rastet më kritike, infeksioni mund të shkaktojë pneumoni, sindromë të rëndë akute respiratore, dështim të veshkave dhe madje edhe vdekje. Përhapja u vërejt për herë të parë në Wuhan, Hubei, Kinë, në dhjetor të vitit 2019 dhe është shpallur si një pandemi nga OBSH më 11 mars të vitit 2020. Por, ashtu siç rritet frika dhe pasiguria e publikut me rritjen e numrit të vdekjeve dhe njerëzve të infektuar të konfirmuar në të gjithë botën, ekipi F2N2 po punon pa u lodhur për të mbajtur publikun e azhurnuar në përputhje me zhvillimet e fundit. Ne gjithashtu i inkurajojmë qytetarët të jenë vigjilentë dhe të kontrollojnë me fakte çdo informacion që shpërndahet në mediat sociale dhe të verifikojnë burimet e informacionit. Kjo mund të bëhet duke kontrolluar se kur është krijuar profili, duke kontrolluar informacione nga autoritetet lokale, ose duke hulumtuar me fjalë kyçe për të gjetur një burim tjetër informacioni.

Ова е архива на старата F2N2. Новата верзија е достапна на: f2n2.mk

Copy link
Powered by Social Snap